Cilt Sağlığınız İçin Doğru Kol Saati

27 Aralık 2019 - Teknoloji - Melike Y.

Hayatımızın her alanında uyumun ve kendimize en uygun olanın arayışında olduğumuz gibi her şeyin birbiriyle bir orantı içinde olduğunu da görüyoruz. Gündelik stilimizin vazgeçilmez parçası kol saatleri için gerekli ölçülerin farkında olmak, tıpkı bedene göre giyinmek gibi önem taşır. Kol saatlerinin kasa çapı, kasa kalınlığı ve kordon boyu gibi detaylarını öğrenerek bilek ölçülerinize en uygun saat seçiminin ilk adımını atmış olursunuz. Bilek ölçülerinize göre uygun saati tercih edebilmek ve doğru görüntüyle bütünlüğe anlam katabilmek adına bazı püf noktalarına değinerek size bu konuda kılavuzluk etmek istiyoruz. 

İlk olarak bilek tiplerinden başlayalım. Bilek tiplerini aşırı ince bilek, ince bilek, orta incelikte bilek ve son olarak ise kalın bilek olarak kategorize edebiliriz.

Dokunuşuyla stilimize şıklık kazandıran kol saatlerinin bilek ile orantılı olması iyi bir izlenim bırakmak açısından önem arz eder. Bilek tipine uymayan bir kol saatinin görüntüsü, zorlama, kalitesiz veya basit tabirle zevksiz bir seçim gibi görünebilir. Bunu önlemek için belirli mm’lere dikkat etmemiz ve bilek ölçümüzün farkında olmamız gerekir. 

Öncelikle aşırı ince bilek yapısından başlayalım. Aşırı ince bilekli erkeklerin saat seçimi diğerlerine oranla daha fazla önem taşıyor. Bu kategoriye dahil olan erkek saat müşterilerinin saat seçimi konusunda en çok problem yaşayan grup olduğunu söyleyebiliriz. Bileklerinizin olduğundan daha da zayıf görünmesini önlemek ve bunu doğru görüntüyle bir avantaja yani stile dönüştürebilmek adına birkaç püf noktasından bahsedelim. Çok ince bilekli erkekler, 38 ile 40 mm’nin altında kalan ölçülerde saat tercih etmelidirler. Büyük kadranlı ve baskılı, ihtişamlı saatler yerine, bilek ve kordon ölçüsüne uygun daha minimalize edilmiş, sade ve spor-şık saatler tercih etmelidirler. 

Bileğinizin ölçüsü 16 cm’den küçükse ince bilekli kategorisine dahil oluyorsunuz demektir. Kasa kalınlığı 4 cm, 38-40 mm ölçülerine sahip saatler bu bilek tipindeki saat tutkunları için ideal görüntüyü sağlayacaktır. Bileği kavrama hassasiyetini göz önüne alacak olursak metal kayış yerine, deri kayışlı saat seçeneklerinin kullanımı stilinizi olduğundan daha çarpıcı kılacaktır.

Kategorinin, en çok seçeneğe sahip olanı yani en şanslı olanı bize göre orta bilekli erkekler diyebiliriz. Bu kategoriye dahil olan erkek kullanıcıların ideal saat ölçüsü 40 mm olmakla beraber, bu bilek kalınlığına sahip erkeklerin küçük kadranlı saat kullanımından kaçınmaları gerektiğini söyleyebiliriz. Aksi halde görüntü doğru orantılarda olmayacağından çevreniz bu seçimin size ait olup olmadığını sorgulayacaktır. Ürün ve tasarım çok başarılı olsa dahi duruş itibariyle rüküş olabilme ihtimaliniz de artacaktır.

Son olarak kalın bilekli erkeklere ise sadelikten vazgeçmemelerini öneriyoruz. Tercih edecekleri saat, 9 mm’lik kasa kalınlığı ve 42 mm ölçülere sahip olacağı için gösterişin, fazla canlı renklerin ve büyük desenli süslemelerin kullanılmasına gerek olmadığını belirtmek istiyoruz.

Pacomarine, 800’den fazla sayıda model seçeneğiyle her bilek tipine uygun saat modeli sunuyor. Bilek tipinize göre pek çok model sunduğu gibi sağlığınızı da düşünüyor. Saatlerinde 316L çelik ve titanyum bazlı malzemeler kullanıyor, üretimini ileri teknoloji kullanarak gerçekleştiriyor. Aynı zamanda Pacomarine saatlerinin düzeneklerinde kullanılan materyaller de olağanüstü kalitede. 

Gerek metal aksamları gerek deri kayışlarıyla şık ve rahat bir görünüme sahip olan ürünlerimiz hakkında detaylı bilgi almak için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Moda endüstrisi içinde en iddialı konumun sahibi olan saatler, zamanın kıymetini bilen ve gününü en iyi şekilde planlamak isteyen insanların vazgeçilmezidir. İcadı insanlık tarihi kadar eski olsa da 1923 yılında boyutları küçültülerek halk arasında kullanımının yaygınlaşması ile birlikte sadece zaman göstergesi olarak kullanılmaya başlayan saatler, geçen 95 yıllık süreçte kullanım amacından fazlasıyla sapmış, sadece zamanı takip etmek için kullanılan bir araç olmaktan çıkmıştır. 

Günümüzde telefonlarda, bilgisayarlarda, otomobillerde ve neredeyse her yerde saat bulunmasına rağmen kol saati kullanmanın önemi her geçen gün artmaktadır. Stil tamamlayıcı bir aksesuar olması, sadece kişisel tarzı vurgulamakla kalmayıp kimlik ve kişilik hakkında fikir vermesi, miras bırakılabilecek özel bir hatıra olması aynı zamanda da statü göstergesi olarak kabul görmesi bakımından özellikle aksesuar çeşitliliği az olan erkekler açısından çok önemli hale gelmiştir. 

Saat, geçmişten günümüze kadar bir saygınlık göstergesi olarak kabul edilmiştir. Toplum tarafından saygın biri olarak kabul edilmek amacıyla saat takmayı tercih eden erkekler sürekli kullanımda rahat hissetmek için tarzlarına ve kişilik özelliklerine en uygun seçimi yaparlar. Tercih edilen saatin markası, karakteri ve özellikleri kendilerine verdikleri önemi ve özel zevkleri için yapabilecekleri harcamanın maksimumunu göstermektedir.  

Erkeklerin köstekli cep saatleriyle başlayan, kol saatleri ile devam eden tutkusu, prestij ve statü göstergesine dönüşünce daha titiz davranmayı ve kaliteyi ayrıştırmayı gerektirmiştir. Bu durum saat markalarını her yıl birbirinden gösterişli ve kaliteli modeller üretmeye teşvik etmiştir. Sürekli değişen ve gelişen stillerde modern detaylar ve teknolojik ayrıntılar büyük rol oynamaktadır.

Spor, lüks, fonksiyonel, trendi, klasik, quartz, mekanik, analog, dijital, spor, yuvarlak, kare, dikdörtgen, parlak, mat, desenli, taşlı, çelik, altın, deri... Kaliteli bir seçim, kasadan kayışa kadar her detayın özenle incelenmesini gerektirmektedir. 

2020’ye adım adım ilerlediğimiz şu günlerde hemen herkesin bir kol saati bulunmaktadır. Ancak, bir model üzerinde günlerce çalışan saat üreticilerinin sunduğu şık modellere sahip olmak bir ayrıcalıktır. Bu özel tasarımlardan birinin sizin de bileğinizi süslemesine hazırsanız saat koleksiyonlarımızı inceleyebilir, statünüze değer katacak modellerimizden size en uygun olanı seçebilirsiniz. 

Saatler kaçı gösterirse göstersin Pacomarine ile her saniyenin ayrıcalığını keşfetmek için eşsiz tasarım saatlere göz atabilirsiniz.

https://www.pacomarine.com.tr/Urunler